Advocaat:

Hans Tigchelaar.

"Werkgevers krijgen met mij een betrokken, enthousiaste advocaat. Fanatiek, vasthoudend en doelgericht. En dat doel is niet alleen een goed eindresultaat, maar vooral ook een tevreden klant.

In meer dan 20 jaar heb ik allround ervaring opgedaan: in de rechtspraak en in de advocatuur, als adviseur van werkgevers of van werknemers, met klanten in alle lagen van het bedrijfsleven en de bevolking. Daardoor spreek ik verschillende talen.

Door helder te analyseren probeer ik door te dringen tot de kern van de zaak, zodat een stategisch advies voor de lange termijn mogelijk is. Zeker bij complexe situaties, zoals bijvoorbeeld een reorganisatie, is dat een must. Uitsluitend brand blussen is niet constructief. Overigens denk ik niet alleen in juridische oplossingen.

De praktijk blijft altijd weer variëren en verbazen. Dat geeft mij plezier in het werk dat ik doe.

Het arbeidsrecht kan voor klant en adviseur hectisch zijn, maar door humor kan ik dat goed relativeren.

Ik ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda/'s-Hertogenbosch.

Conform de verplichting in artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur, heb ik in het rechtsgebiedenregister geregistreerd werkzaam te zijn in de volgende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht, waaronder:

    • medezeggenschap;

    • collectief ontslag;

    • internationaal arbeidsrecht;

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

SpecialisT in:
Hans' blogs over arbeidsrecht en ondernemen.

Sinds de inwerkingtreding van de WWZ is het concurrentiebeding in tijdelijke arbeidsovereenkomsten zo sterk aan banden gelegd, dat veel werkgevers ervoo...

Een tijd geleden heb ik aandacht geschonken aan de wijze waarop een bestuurder van een vennootschap zich dient te gedragen als hij in die hoedanigheid e...

Als ondernemer ben je veelal niet bezig met het einde van de onderneming. Totdat het natuurlijk moet. Het belangrijkste is op dat moment de keuze van de...

Please reload